Citronmarängbakelser

36
3
Citronmarängbakelser

Citronmarängbakelser är underbart goda och dessa bakelser ser helt ljuvliga ut. Fluffiga maränger med syrligheten från citroner och ringlad choklad gör dessa bakverk till en perfekt efterrätt.

Citronmarängbakelser

Ingredienser

8 st
3 ägg
3 dl socker
2 citroner
50 g smör
75 g mörk blockchoklad

Gör så här

Tips

Lägg eventuellt en klick vispgrädde på hälften av marängerna innan de trycks ihop.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Jenny

2007-12-28

Det står i receptet att man ska tillsätta hälften av sockret och "fortsätt vispa några min". Det fungerade inte alls för mig. Smeten blev till sås och marängerna blev platta som små plättar. Det var riktigt goda så det var synd att de blev platta. I de flesta andra marängrecept jag sett så ska man endast röra ner sockret försiktigt så jag testade det nästa gång och då blev dem väldigt fluffiga och goda som maränger ska vara!

Åsa

2005-03-29

Mycket goda! Serverade vispad grädde till för att mildra den ganska syrliga citronkrämen. /Åsa :o)

Åsa

2005-03-21

Hur många bakelser blir det? /Åsa :o)