Citronmarängbakelser
Citronmarängbakelser är underbart goda och dessa bakelser ser helt ljuvliga ut. Fluffiga maränger med syrligheten från citroner och ringlad choklad gör dessa bakverk till en perfekt efterrätt.
Ingredienser
8 st
3 ägg
3 dl socker
2 citroner
50 g smör
75 g mörk blockchoklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står i receptet att man ska tillsätta hälften av sockret och "fortsätt vispa några min". Det fungerade inte alls för mig. Smeten blev till sås och marängerna blev platta som små plättar. Det var riktigt goda så det var synd att de blev platta. I de flesta andra marängrecept jag sett så ska man endast röra ner sockret försiktigt så jag testade det nästa gång och då blev dem väldigt fluffiga och goda som maränger ska vara!
Jenny
2007-12-28Mycket goda! Serverade vispad grädde till för att mildra den ganska syrliga citronkrämen. /Åsa :o)
Åsa
2005-03-29Hur många bakelser blir det? /Åsa :o)
Åsa
2005-03-21