Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronmarängbakelser

Citronmarängbakelser är underbart goda och dessa bakelser ser helt ljuvliga ut. Fluffiga maränger med syrligheten från citroner och ringlad choklad gör dessa bakverk till en perfekt efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa några min.
  3. Skölj och riv skalet av hälften av citronerna. Blanda citronskalet i marängsmeten. Klicka eller spritsa ut 16 maränger (för 8 st) på bakpappersklädd plåt. Grädda marängerna ca 1 1/2 tim. Låt dem kallna på galler.
  4. Blanda äggulorna med resten av sockret i en kastrull. Pressa saften ur citronerna. Tillsätt citronsaft och matfett. Sjud citronkrämen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Låt kallna.
  5. Bre citronkräm på hälften av marängerna tryck ihop dem två och två; en med citronkräm och en utan.
  6. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Ringla chokladen över marängerna.
  7. Servera när chokladen stelnat.

Tips

Lägg eventuellt en klick vispgrädde på hälften av marängerna innan de trycks ihop.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 citroner
  • 50 g smör
  • 75 g mörk blockchoklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?