Bucatini med vegobolognese
En bolognese är sällan fel! Och inte heller denna vegovariant är det. Gjord med hjälp av sojafärs och den får sällskap av bland annat morötter och lite tomatpesto. Ät den gärna med pastan bucatini, den lite tjockare varianten av pasta, och som passar utmärkt till lite krämigare rätter. Toppa rätten med lite rucola innan serveringen och middagen är redo.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 gul lök
1 msk rapsolja
300 g sojafärs
1 vitlöksklyfta
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl tomatpesto
1 msk japansk soja
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
4 port pasta (gärna bucatini)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2276 KJ / 539 kCal
Fett17 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott, skippade dock sellerin.
Michelle
2021-05-04Gick verkligen hem hos 1.5 och 4-åringen!
Martin
2020-12-01