Bucatini med vegobolognese

10
2 Klimatsmart
Bucatini med vegobolognese

En bolognese är sällan fel! Och inte heller denna vegovariant är det. Gjord med hjälp av sojafärs och den får sällskap av bland annat selleri, morötter och lite tomatpesto. Ät den gärna med pastan bucatini, den lite tjockare varianten av pasta, och som passar utmärkt till lite krämigare rätter. Toppa rätten med lite ruccola innan serveringen och middagen är redo.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Bucatini med vegobolognese

Ingredienser

4 portioner
1/2
påse morötter (à 500 g)
100 g
selleristicks
1
gul lök
1 msk
rapsolja
300 g
sojafärs
1
vitlöksklyfta
1
förp passerade tomater (à 500 g)
2 1/2 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
1/2 dl
pesto tomat
1 msk
japansk soja
1 tsk
timjan
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk basilika (à 20 g)
4
port pasta (gärna bucatini)
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Gör så här

Tips

Rör ner chilisås i färssåsen och smaksätt gärna såsen med lite rött matlagningsvin.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Michelle

2021-05-04

Jätte gott, skippade dock sellerin.

Martin

2020-12-01

Gick verkligen hem hos 1.5 och 4-åringen!

Näringsvärde per portion

Energi 2247 KJ / 533 kCal
Fett 16 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 66 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept