UNDER 30 MIN | Medel

Bucatini med vegobolognese

En bolognese är sällan fel! Och inte heller denna vegovariant är det. Gjord med hjälp av sojafärs och den får sällskap av bland annat selleri, morötter och lite tomatpesto. Ät den gärna med pastan bucatini, den lite tjockare varianten av pasta, och som passar utmärkt till lite krämigare rätter. Toppa rätten med lite ruccola innan serveringen och middagen är redo.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Riv morötter grovt på ett rivjärn. Skär sellerin i tunna skivor. Skala och hacka löken. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna. 
  3. Tillsätt färsen och pressa i vitlöken. Rör ner passerade tomater, vatten, smulad buljongtärning, tomatpesto, soja och timjan. Låt såsen sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Hacka basilikan och vänd ner i såsen.
  6. Servera pasta och färssåsen med ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.

Tips

Rör ner chilisås i färssåsen och smaksätt gärna såsen med lite rött matlagningsvin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 100 g selleristicks
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 300 g sojafärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl pesto tomat
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2247 kJ / 533 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept