UNDER 30 MIN | Medel

Pasta farfalle med ärter, bacon och citron

Pasta är perfekt till vardags när du vill slänga ihop något gott men tiden är knapp. Bacon, ärter, citron, grädde och rikligt med parmesan är ett vinnande koncept. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
  2. Strimla bacon eller panchetta och fräs i en stor stekpanna tills den får en gyllene färg. Tillsätt ärter och stek ytterligare i ca 2 minuter. Häll på grädde och låt puttra några minuter. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.
  3. Hacka persiljan.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och tillsätt pastan i stekpannan tillsammans med persilja. Vänd runt snabbt.
  5. Till servering: Servera pastan med riven parmesanost.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten eller välj mjölkfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 140 g bacon eller panchetta
  • 200 g frysta tinade gröna ärter
  • 1 1/2 dl grädde
  • rivet skal av ca 1/2 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka bladpersilja
  • 4 port pasta (gärna farfalle, 4 port motsvarar ca 400 g)
Till servering
  • riven parmesanost