Brytbröd med rosmarin och rödlök
Ett gott bröd att bryta en bit av direkt ur plåten eller formen. Brytbrödet påminner om italiensk foccaccia och får god smak av vackra rödlöksringar och färsk rosmarin. Men man kan även maxa med oliver, andra örter och kanske strössla över lite goda frön.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
12 portioner
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
6 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 rödlök
2 stjälkar rosmarin
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi668 KJ / 160 kCal
Fett5 g
Salt0.87 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
Supergott
Marina
2020-10-29Jättegott
Margaretha
2014-10-23Jättegott och enkelt att göra!
Kerstin
2014-10-21