Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brytbröd med rosmarin och rödlök

Ett gott bröd att bryta en bit av direkt ur plåten eller formen. Brytbrödet påminner om italiensk foccaccia och får god smak av vackra rödlöksringar och färsk rosmarin. Men man kan även maxa med oliver, andra örter och kanske strössla över lite goda frön.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen i en bunke med vatten, rapsolja och honung.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 1 minut.
  3. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk på dragfri plats.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Tryck ut degen i en oljad form, ca 20 x 35 cm. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Skala och skiva rödlöken tunt.
  7. Tryck ner fingrarna i degen så det bildas gropar. Fördela lökringar och plockade rosmarinblad över degen. Avsluta med att ringla över olivolja och strö över flingsalt.
  8. Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills brödet fått fin färg.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?