Brytbröd med rosmarin och rödlök

16
3
Brytbröd med rosmarin och rödlök

Ett gott bröd att bryta en bit av direkt ur plåten eller formen. Brytbrödet påminner om italiensk foccaccia och får god smak av vackra rödlöksringar och färsk rosmarin. Men man kan även maxa med oliver, andra örter och kanske strössla över lite goda frön.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Brytbröd med rosmarin och rödlök

Ingredienser

12 portioner
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
6 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 rödlök
2 stjälkar rosmarin
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Marina

2020-10-29

Supergott

Margaretha

2014-10-23

Jättegott

Kerstin

2014-10-21

Jättegott och enkelt att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 668 KJ / 160 kCal
Fett 5 g
Salt 0.87 g
Kolhydrater 24 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden