Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fyllt grekiskt bröd

Baka det här enkla brödet och fyll med gudomliga smaker som för tankarna till medelhavet och Grekland. Brödet innehåller potatis, tomater, oliver och fetaost, som smaksätts med honung och rosmarin innan allt rullas ihop i degen och gräddas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en degbunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Täck den med en bakduk och låt den jäsa i ca 40 minuter.
  2. Fyllning: Skala och skär potatisen i små tärningar. Hacka soltorkade tomater, smula fetaosten och skär oliverna i halvor.
  3. Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk till en avlång platta ca 30 x 40 cm (för 1 bröd). Fördela potatis, soltorkade tomater, fetaost, oliver och rosmarin. Ringla över honung, krydda med svartpeppar. Rulla ihop som en rulltårta och lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Låt det jäsa ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Pensling: Pensla brödet med olivolja och strö på flingsalt.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen ca 35 minuter.
  7. Skiva brödet och servera det gärna med färskost.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl
Fyllning
  • 3 kokta, kalla potatisar
  • 6 soltorkade tomater
  • 200 g fetaost
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 2 tsk hackad, färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk flytande honung
  • svartpeppar
Pensling
  • flingsalt
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan