Brytbröd med rosmarin och rödlök

Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Brytbröd med rosmarin och rödlök

Ett gott bröd att bryta en bit av direkt ur plåten eller formen. Brytbrödet påminner om italiensk foccaccia och får god smak av vackra rödlöksringar och färsk rosmarin. Men man kan även maxa med oliver, andra örter och kanske strössla över lite goda frön.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Brytbröd med rosmarin och rödlök

Ingredienser

12 portioner
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
6 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 rödlök
2 stjälkar rosmarin
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Gör så här

00:05:00
00:10:00
00:01:00
00:30:00
00:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Supergott

    Marina

  • Jättegott

    Margaretha

  • Jättegott och enkelt att göra!

    Kerstin

Näringsvärde per portion

Energi668 KJ / 160 kCal
Fett5 g
Salt0.87 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Grillad focaccia
    Betyg 2.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia med getost och rosmarin
    Betyg 3.1 av 5.150 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksbröd med rosmarin och ost
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fougasse
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fyllt grekiskt bröd
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad