Brysselpanna med rimmat fläsk

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Brysselpanna med rimmat fläsk

Om du vill bjuda på rejäl svensk husmanskost ska du göra brysselpanna med rimmat fläsk! Strö över hackad persilja eller garnera med en stor persiljekvist och servera med lantbröd.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
300 g rimmat fläsk (i bit)
1 msk smör eller margarin
2 morötter
500 g brysselkål
1 dl vitt vin eller vatten + citronsaft (1 dl vin motsvarar vatten + 1 msk citronsaft)
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1/2 dl syltlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Rejäl husmanskost! Kändes som att det saknades något till, vi provade med ris vilket fungerade bra.

    Henrik

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

  • Fläskkarré med smakrik potatissallad
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kroppkakor av kokt potatis
    Betyg 4.4 av 5.260 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassiska kroppkakor
    Betyg 4.5 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korngryn med fläsk
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad