Fläskkarré med smakrik potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med smakrik potatissallad

Fläskkarré med smakrik potatissallad är ett härligt recept på genuin husmanskost. Denna mumsiga sallad får fin smak av bland annat krispiga, stekta fläskbitar, senap och kapris. Bjud på din potatissallad ihop med saftig, nygrillad karré.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Skrubba färskpotatisen och skiva den. Koka potatisen mjuk.
  2. Skär fläsket i tärningar och stek det ganska hårt.
  3. Skölj och skär purjon i tunna strimlor. Blanda ihop alla ingredienser till potatissalladen. Pressa i saften från citronen.
  4. Karré: Pensla köttet med oljan, salta och peppra. Grilla i ca 5 minuter på varje sida. Servera med potatissalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 200 g rökt fläsk
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk fransk senap
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk syltlök
  • 2 msk kapris
  • 1 citron
Karré
  • 4 skivor benfri fläskkarré (à 200 g)
  • olja till grillning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan