Brysselpanna med rimmat fläsk
Om du vill bjuda på rejäl svensk husmanskost ska du göra brysselpanna med rimmat fläsk! Strö över hackad persilja eller garnera med en stor persiljekvist och servera med lantbröd.
Ingredienser
4 portioner
300 g rimmat fläsk (i bit)
1 msk smör eller margarin
2 morötter
500 g brysselkål
1 dl vitt vin eller vatten + citronsaft (1 dl vin motsvarar vatten + 1 msk citronsaft)
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1/2 dl syltlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett27 g
Kommentar
Rejäl husmanskost! Kändes som att det saknades något till, vi provade med ris vilket fungerade bra.
Henrik
2006-02-07