Brysselpanna med rimmat fläsk

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Brysselpanna med rimmat fläsk

Om du vill bjuda på rejäl svensk husmanskost ska du göra brysselpanna med rimmat fläsk! Strö över hackad persilja eller garnera med en stor persiljekvist och servera med lantbröd.

Brysselpanna med rimmat fläsk

Ingredienser

4 portioner
300 g  rimmat fläsk (i bit)
1 msk  smör eller margarin
2   morötter
500 g  brysselkål
1 dl  vitt vin eller vatten + citronsaft (1 dl vin motsvarar vatten + 1 msk citronsaft)
2 dl  grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1/2 dl  syltlök
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Rejäl husmanskost! Kändes som att det saknades något till, vi provade med ris vilket fungerade bra.

Henrik

2006-02-07

Näringsvärde per portion

Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett27 g

Testa liknande recept

Glöggryta med kyckling och brysselkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
161 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska bruna bönor med stekt fläsk
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga