Brysselpanna med rimmat fläsk
![Brysselpanna med rimmat fläsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Om du vill bjuda på rejäl svensk husmanskost ska du göra brysselpanna med rimmat fläsk! Strö över hackad persilja eller garnera med en stor persiljekvist och servera med lantbröd.
![Brysselpanna med rimmat fläsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g rimmat fläsk (i bit)
1 msk smör eller margarin
2 morötter
500 g brysselkål
1 dl vitt vin eller vatten + citronsaft (1 dl vin motsvarar vatten + 1 msk citronsaft)
2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1/2 dl syltlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett27 g
Kommentar
Rejäl husmanskost! Kändes som att det saknades något till, vi provade med ris vilket fungerade bra.
Henrik
2006-02-07