Brysselpanna med rimmat fläsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brysselpanna med rimmat fläsk

Om du vill bjuda på rejäl svensk husmanskost ska du göra brysselpanna med rimmat fläsk! Strö över hackad persilja eller garnera med en stor persiljekvist och servera med lantbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort svålen från fläsket och strimla det. Fräs fläskstrimlorna i matfettet i en stekpanna. Ta upp fläskstrimlorna och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  2. Skala och skär morötterna i skivor. Skölj och ansa brysselkålen. Lägg morötter och brysselkål i en traktörpanna. Häll på vin och buljong. Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt syltlök och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda i fläskstrimlor och strö över hackad persilja eller garnera med en stor persiljekvist.
  3. Servera brysselpannan med ett lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rimmat fläsk (i bit)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 morötter
  • 500 g brysselkål
  • 1 dl vitt vin eller vatten + citronsaft (1 dl vin motsvarar vatten + 1 msk citronsaft)
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1/2 dl syltlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1840 kJ / 440 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden