Brysselkålsribollita

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Brysselkålsribollita

En ribollita är egentligen en toscansk soppa där man tagit tillvara på gårdagens grönsaksrester och kokar ihop dem. Basen i denna rätt är selleri, morot, lök och vita bönor men här lägger vi dessutom till den c-vitaminrika brysselkålen i grytan. Servera med ett gott bröd.

Brysselkålsribollita

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar stjälkselleri
1 morot
250 g brysselkål
100 g kalkonbacon
1 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta, stora vita bönor
salt
peppar

Till servering

bröd

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1579 KJ / 378 kCal
Fett7 g
Salt5.5 g
Kolhydrater52 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kycklingpasta med tomat och gräslök
    Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinifritters med fetaost
    Betyg 4.7 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad