Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
0
Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Det händer något med kålrotssmaken när den vackert gula roten får karamellisera i lönnsirap. Toppa det med vitlök, chili och färsk spenat så har du ett välsmakande tillbehör till skinka, ribs eller köttbullar. Eller lägg kålroten i en taco, oväntat gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Ingredienser

4 portioner
600 g  kålrot
2 msk  olja
1   finhackad vitlöksklyfta
1   urkärnad finhackad röd chili
1 1/2 msk  lönnsirap
1/2 tsk  kanel
1 krm  salt
65 g  bladspenat

Till servering

matyoghurt (10 %)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi646 KJ / 154 kCal
Fett8 g
Salt1.5 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläsk- och rotfruktsgryta
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga