Brynt kålrot med lönnsirap och chili
Det händer något med kålrotssmaken när den vackert gula roten får karamellisera i lönnsirap. Toppa det med vitlök, chili och färsk spenat så har du ett välsmakande tillbehör till skinka, ribs eller köttbullar. Eller lägg kålroten i en taco, oväntat gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g kålrot
2 msk olja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 urkärnad finhackad röd chili
1 1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk kanel
1 krm salt
65 g bladspenat
Till servering
matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi646 KJ / 154 kCal
Fett8 g
Salt1.5 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentarer