Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Det händer något med kålrotssmaken när den vackert gula roten får karamellisera i lönnsirap. Toppa det med vitlök, chili och färsk spenat så har du ett välsmakande tillbehör till skinka, ribs eller köttbullar. Eller lägg kålroten i en taco, oväntat gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kålroten i cm-stora tärningar.
  2. Stek tärningarna i olja i en stekpanna ca 5 minuter, tills de får lite färg, men med bibehållen krispighet. Eller fortsätt steka tills kålroten är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Tillsätt vitlök, chili och lönnsirap. Stek ytterligare ca 1 minut, tills sirapen kokat in.
  4. Krydda med kanel och salt. Ta från värmen och rör ner spenaten.
  5. Till servering: Servera genast med en klick matyoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kålrot
  • 2 msk olja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad finhackad röd chili
  • 1 1/2 msk lönnsirap
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 65 g bladspenat
Till servering
  • matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 646 kJ / 154 kCal