Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

0
1
Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Smakrik och mjuk puré av kålrot och potatis. Knepet är att ha lite av den salta grönsaksbuljongen och parmesanost i moset. Då får det en extra god och fyllig smak. Toppa moset med en blandning av vällagrad parmesan, persilja och knaprig mandel och gratinera i ugnen precis före servering.

Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Ingredienser

4 portioner
800 g kålrot
400 g potatis
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 dl finriven parmesan
50 g hel skållad mandel
1 kruka persilja
1/2 dl panko
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Purén passar fint att servera till lax, kyckling eller vegobiffar.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Margareta

2022-03-16

Passar den också till biff stroganoff?

Näringsvärde per portion

Energi 1599 KJ / 383 kCal
Fett 14 g
Salt 3 g
Kolhydrater 40 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden