Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré
Smakrik och mjuk puré av kålrot och potatis. Knepet är att ha lite av den salta grönsaksbuljongen och parmesanost i moset. Då får det en extra god och fyllig smak. Toppa moset med en blandning av vällagrad parmesan, persilja och knaprig mandel och gratinera i ugnen precis före servering.
Ingredienser
4 portioner
800 g kålrot
400 g potatis
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 dl finriven parmesan
50 g hel skållad mandel
1 kruka persilja
1/2 dl panko
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1599 KJ / 383 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g
Kommentar
Passar den också till biff stroganoff?
Margareta
2022-03-16