Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Smakrik och mjuk puré av kålrot och potatis. Knepet är att ha lite av den salta grönsaksbuljongen och parmesanost i moset. Då får det en extra god och fyllig smak. Toppa moset med en blandning av vällagrad parmesan, persilja och knaprig mandel och gratinera i ugnen precis före servering.

Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Ingredienser

4 portioner
800 g  kålrot
400 g  potatis
10 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 dl  finriven parmesan
50 g  hel skållad mandel
1   kruka persilja
1/2 dl  panko
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Passar den också till biff stroganoff?

Margareta

2022-03-16

Näringsvärde per portion

Energi1599 KJ / 383 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saftig kyckling på indiskt vis
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Korv med bröd och creamy neeps
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga