Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Betyg 2.9 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Det händer något med kålrotssmaken när den vackert gula roten får karamellisera i lönnsirap. Toppa det med vitlök, chili och färsk spenat så har du ett välsmakande tillbehör till skinka, ribs eller köttbullar. Eller lägg kålroten i en taco, oväntat gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Ingredienser

4 portioner
600 g kålrot
2 msk olja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 urkärnad finhackad röd chili
1 1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk kanel
1 krm salt
65 g bladspenat

Till servering

matyoghurt (10 %)

Gör så här

00:05:00
00:15:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi646 KJ / 154 kCal
Fett8 g
Salt1.5 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Varm sallad med kålrot, kyckling och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rotmos med köttkorv
Betyg 3.7 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kålrotscrème
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad