Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Betyg 2.9 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Det händer något med kålrotssmaken när den vackert gula roten får karamellisera i lönnsirap. Toppa det med vitlök, chili och färsk spenat så har du ett välsmakande tillbehör till skinka, ribs eller köttbullar. Eller lägg kålroten i en taco, oväntat gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Ingredienser

4 portioner
600 g kålrot
2 msk olja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 urkärnad finhackad röd chili
1 1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk kanel
1 krm salt
65 g bladspenat

Till servering

matyoghurt (10 %)

Gör så här

00:05:00
00:15:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi646 KJ / 154 kCal
Fett8 g
Salt1.5 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Kålrotspuré med dragon
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Finsk kålrotslåda
    Betyg 4.3 av 5.147 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad