Bruschetta med tomat och basilika

Bruschetta med tomat och basilika, eller som man kallar den i italien bruschetta con pomodori, är en utmärkt förrätt. En tomatröra med basilika, olivolja och kryddor serveras på det grillade brödet smaksatt med vitlök. Smakfullt!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi801 KJ / 192 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag brukar pensla olivolja på båda sidor bröder och steka på låg-medelvärme tills de fått färg. Och lägga vitlöksklyftor med tomaten i ugnen, när det är klart så tar jag ur vitlöken och smetar på brödet innan jag lägger på det andra👌🏼 ibland läggs det till burrata och några extra små blad av basilika för en snygg liten touch
Matilda
2025-08-01Fantastiskt recept så Hilma enkelt och gudomligt gott! Jag vill ”bara” tillägga att vi river Parmesan på toppen. Vill lova det är snäppet högre än alla andra tips! Snott från Sardinien i Italien! Bon appetito!
Christina
2024-12-09Balsamvinäger saknas
Torsten
2024-03-31