Bruschetta med mozzarella och varm tomatsallad

73
3
Bruschetta med mozzarella och varm tomatsallad

Genom att först rosta tomaterna i ugn får de en djupare smak med mogen sötma. Låt vitlök, sardeller och färsk timjan gå med i ugnen och du har en fantastisk tomatsallad till en bit bröd och en god buffelmozzarella. Låt gärna gästerna göra sin egen bruschetta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Bruschetta med mozzarella och varm tomatsallad

Ingredienser

6 portioner

Varm tomatsallad

500 g
körsbärstomater (gärna olika färger)
2
vitlöksklyftor
3
sardellfiléer
3 msk
hackad färsk timjan
1 krm
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
-
olivolja

Bröd

6
skivor ljust surdegsbröd
1 dl
pesto
2
buffelmozzarella (à 125 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd
Gör laktosfri: kontrollera brödet och peston. Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och peston. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Fri från ägg, men kontrollera brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Charlotta

2020-05-25

Det här är så gott! Jag gör det dock mindre omständigt och kör allt i en gjutjärnspanna-enkelt!

Redaktionen

2016-10-07

Hej Cecilia! Ja, det kan man verkligen undra! Tyvärr ett misstag av oss som vi såklart genast har rättat till. Tack för att du hörde av dig till oss!

Cecilia

2016-10-06

Låter gott, men varför får jag upp detta när jag söker på vegetariska maträtter?

Näringsvärde per portion

Energi 1654 KJ / 395 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept