Gazpacho caprese

3
0
Gazpacho caprese

Prova gazpacho caprese som förrätt – en klassisk slät tomatgazpacho serverad på ett lite roligare sätt! Soppan toppas med mozzarella, koriander och rödlök, och serveras med ett krispigt rostad surdegsbröd med avokado och lime.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Gazpacho caprese

Ingredienser

4 portioner

Gazpacho

1/4 grön paprika
1/2 kg mogna tomater
1/2 gurka
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 msk färskpressad limejuice
1 dl färsk koriander
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olja
1/2 tsk salt

Till servering

4 tunna skivor ljust surdegsbröd
1 msk olivolja
1 avokado
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk flingsalt
1/2 rödlök
1 buffelmozzarella (à ca 100 g)
färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut buffelmozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1901 KJ / 455 kCal
Fett 29 g
Salt 1.98 g
Kolhydrater 36 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden