Gazpacho caprese
Prova gazpacho caprese som förrätt – en klassisk slät tomatgazpacho serverad på ett lite roligare sätt! Soppan toppas med mozzarella, koriander och rödlök, och serveras med ett krispigt rostad surdegsbröd med avokado och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
Gazpacho
1/4 grön paprika
1/2 kg mogna tomater
1/2 gurka
2 skalade vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 msk färskpressad limejuice
1 dl färsk koriander
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olja
1/2 tsk salt
Till servering
4 tunna skivor ljust surdegsbröd
1 msk olivolja
1 avokado
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk flingsalt
1/2 rödlök
1 buffelmozzarella (à ca 100 g)
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1901 KJ / 455 kCal
Fett29 g
Salt1.98 g
Kolhydrater36 g
Protein11 g
Kommentarer