Gazpacho caprese

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Gazpacho caprese

Prova gazpacho caprese som förrätt – en klassisk slät tomatgazpacho serverad på ett lite roligare sätt! Soppan toppas med mozzarella, koriander och rödlök, och serveras med ett krispigt rostad surdegsbröd med avokado och lime.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Gazpacho caprese

Ingredienser

4 portioner

Gazpacho

1/4   grön paprika
1/2 kg  mogna tomater
1/2   gurka
2   skalade vitlöksklyftor
1/2   röd chili
1 msk  färskpressad limejuice
1 dl  färsk koriander
2 msk  vitvinsvinäger
1/2 dl  olja
1/2 tsk  salt

Till servering

4   tunna skivor ljust surdegsbröd
1 msk  olivolja
1   avokado
1 tsk  färskpressad limejuice
1/2 tsk  flingsalt
1/2   rödlök
1   buffelmozzarella (à ca 100 g)
färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut buffelmozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1901 KJ / 455 kCal
Fett29 g
Salt1.98 g
Kolhydrater36 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Bruschetta med mozzarella och varm tomatsallad
Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gul gazpacho med rostad vitlökscrème
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melongazpacho
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gazpacho med brödkrutonger
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minigazpacho
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svalkande gazpacho med kräftstjärtar och örttoast
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga