Gazpacho caprese

3
0
Gazpacho caprese

Prova gazpacho caprese som förrätt – en klassisk slät tomatgazpacho serverad på ett lite roligare sätt! Soppan toppas med mozzarella, koriander och rödlök, och serveras med ett krispigt rostad surdegsbröd med avokado och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Gazpacho caprese

Ingredienser

4 portioner

Gazpacho

1/4
grön paprika
1/2 kg
mogna tomater
1/2
gurka
2
skalade vitlöksklyftor
1/2
röd chili
1 msk
färskpressad limejuice
1 dl
färsk koriander
2 msk
vitvinsvinäger
1/2 dl
olja
1/2 tsk
salt

Till servering

4
tunna skivor ljust surdegsbröd
1 msk
olivolja
1
avokado
1 tsk
färskpressad limejuice
1/2 tsk
flingsalt
1/2
rödlök
1
buffelmozzarella (à ca 100 g)
-
färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut buffelmozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1901 KJ / 455 kCal
Fett 29 g
Salt 1.98 g
Kolhydrater 36 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept