Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Browniemuffins med vaniljkokta nektariner

Utsökta muffins med kraftig chokladsmak som du enkelt gör själv när du vill ha en god efterätt. Browniemuffins innehåller bland annat grovhackade bitar av mörk choklad, vaniljsocker och serveras med vaniljkokta nektariner.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull i ett vattenbad. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör om tills blandningen blivit slät. Låt svalna något.
  3. Rör ner socker, vanillinsocker och äggen ett i sänder. Tillsätt sedan salt och mjöl. Grovhacka resten av chokladen och vänd ner den.
  4. Häll smeten i dubbla muffinsformar. Grädda på mellersta falsen i 20-25 minuter. Men för att vara säker på att få muffins som är lätt kladdiga i mitten rekommenderas att man gör stickprov.
  5. Ta ut muffinsen och ställ att svalna tills de är ljumma.
  6. Servera gärna med Vaniljkokta nektariner.

Ingredienser

Portioner: 14 muffins
  • 150 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad att smälta
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g grovhackad mörk blockchoklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?