Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kladdkakemuffins banan & choklad

En variant på kladdkaka och kladdmuffins som kommer att ta dig med storm! Den hemliga ingrediensen? Bananskivor nedtryckta i muffinsmeten. Resultatet blir en genialisk kombination av banan och ljuvligt kladdig choklad.
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör ihop ägg och socker - vispa inte. 
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. 
  4. Smält matfettet och rör ner det i smeten. 
  5. Klicka ner smeten i små muffinsformar. Skala och skiva bananen. Tryck ner bananskivorna i muffinsen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

För alla

Muffinsarna innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. 

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1/2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 banan
  • 12 små muffinsformar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1449 kJ / 346 kCal