Bröd med grönsaker

Att baka bröd med grönsaker i degen ger ett saftigt och gott bröd. I detta brödrecept väljer du en av smaksättningarna rödbeta, morot eller spenat och rotselleri som du sedan smaksätter din grunddeg med. Resultatet blir ett rött, gult eller grönt bröd som passar utmärkt att rosta!

Ingredienser
2 limpor
25 g färsk jäst
3 1/2 dl kallt vatten
2 dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
smaksättning (se instruktion under smaksättningar i texten)
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
ca 8 - 9 dl vetemjöl (8 dl motssvarar ca 500 g) + extra till utbakning
Förslag på smaksättningar
Rödbeta
2 dl finrivna okokta rödbetor
1 msk blå vallmofrön
Spenat och rotselleri
65 g färsk spenat
2 dl riven rotselleri
3 msk pumpafrön
Morot
2 dl grovt rivna morötter
1 tsk gurkmeja
2 msk linfrö
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet beräknat på torrvikten på en limpa med rödbetor och vallmofrön som smaksättning.
Energi4877 KJ / 1166 kCal
Fett16 g
Salt3.5 g
Kolhydrater217 g
Protein28 g
Kommentarer
6 stGår det att forma degen till flera frallor istället för att göra två stora limpor?
Emma
Hej Emma! Det går bra att göra frallor i stället. Tänk bara på att tiden i ugnen kommer att vara kortare för frallor än limpor. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Bakade med morot, utan gurkmeja, saftigt och gott!
Nina
Bakade med morot (utan gurkmeja). Blev väldigt saftigt och gott. Rekommenderas verkligen!
Frida
Bakade med rödbetor.Brödet höll sig saftigt, nästan som nybakat i flera dagar.
Susanne
Lätt att göra, gott med morot och havregryn. Tveksamt till gurkmejan, ger en lätt bismak. Nästa gång blir det utan!
Maria
Bakade med rödbetor, fantastisk färg på degen ❤️Smakar inte rödbeta men så fluffigt och så gott. Tog ett tag att arbeta in mjölet, trodde först det var för mycket men blev degen perfekt, använde 500g mjöl.
Ulrika viktoria