Bröd med grönsaker

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Bröd med grönsaker

Att baka bröd med grönsaker i degen ger ett saftigt och gott bröd. I detta brödrecept väljer du en av smaksättningarna rödbeta, morot eller spenat och rotselleri som du sedan smaksätter din grunddeg med. Resultatet blir ett rött, gult eller grönt bröd som passar utmärkt att rosta!

Bröd med grönsaker

Ingredienser

2 limpor
25 g färsk jäst
3 1/2 dl kallt vatten
2 dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
smaksättning (se instruktion under smaksättningar i texten)
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
ca 8 - 9 dl vetemjöl (8 dl motssvarar ca 500 g) + extra till utbakning

Förslag på smaksättningar

Rödbeta

2 dl finrivna okokta rödbetor
1 msk blå vallmofrön

Spenat och rotselleri

65 g färsk spenat
2 dl riven rotselleri
3 msk pumpafrön

Morot

2 dl grovt rivna morötter
1 tsk gurkmeja
2 msk linfrö

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Går det att forma degen till flera frallor istället för att göra två stora limpor?

    Emma

    Hej Emma! Det går bra att göra frallor i stället. Tänk bara på att tiden i ugnen kommer att vara kortare för frallor än limpor. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Bakade med morot, utan gurkmeja, saftigt och gott!

    Nina

  • Bakade med morot (utan gurkmeja). Blev väldigt saftigt och gott. Rekommenderas verkligen!

    Frida

  • Bakade med rödbetor.Brödet höll sig saftigt, nästan som nybakat i flera dagar.

    Susanne

  • Lätt att göra, gott med morot och havregryn. Tveksamt till gurkmejan, ger en lätt bismak. Nästa gång blir det utan!

    Maria

  • Bakade med rödbetor, fantastisk färg på degen ❤️Smakar inte rödbeta men så fluffigt och så gott. Tog ett tag att arbeta in mjölet, trodde först det var för mycket men blev degen perfekt, använde 500g mjöl.

    Ulrika viktoria

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet beräknat på torrvikten på en limpa med rödbetor och vallmofrön som smaksättning.
Energi4877 KJ / 1166 kCal
Fett16 g
Salt3.5 g
Kolhydrater217 g
Protein28 g

Testa liknande recept

  • Studentskans havrebröd
    Betyg 4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bröd med lingon och vört
    Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bröd med rotselleri
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bovetelimpa med aprikoser & frön
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad