Ett enkelt recept på mörkt och utsökt bröd som passar perfekt till frukost. Du gör lingonlimpan av bland annat mjöl, linfrön, russin, bikarbonat, filmjölk och lingonsylt. Filmjölksbrödet är otroligt lättlagat och gott!
Ingredienser
1 bröd
1 1/2
dl
havregryn
2
dl
vetemjöl
2
dl
grahamsmjöl
1
dl
vetegroddar
1/2
dl
majsmjöl
1/2
dl
hela linfrön
1 - 1 1/2
dl
russin
1
tsk
salt
1 1/2
tsk
bikarbonat
4
dl
filmjölk
1/2
dl
sirap
1 1/2
dl
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
19
4 st
Kommentarer
Eva-lena
2021-12-30
Jag bytte ut russinen mot tranbär och sirapen mot honung. Blev ett mycket gott bröd.
Yvonne
2021-12-19
Jag tog i lite torkade tranbär , och russin , då kunde man vara utan sirap.
Valnötter brukar jag också blanda i.
Annika
2011-05-25
Gott bröd! Men nästa gång jag gör det ska jag ha mindre sirap, det var väldigt sött.
Kommentarer
Eva-lena
2021-12-30Jag bytte ut russinen mot tranbär och sirapen mot honung. Blev ett mycket gott bröd.
Yvonne
2021-12-19Jag tog i lite torkade tranbär , och russin , då kunde man vara utan sirap. Valnötter brukar jag också blanda i.
Annika
2011-05-25Gott bröd! Men nästa gång jag gör det ska jag ha mindre sirap, det var väldigt sött.