Lingonlimpa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingonlimpa

Ett enkelt recept på mörkt och utsökt bröd som passar perfekt till frukost. Du gör lingonlimpan av bland annat mjöl, linfrön, russin, bikarbonat, filmjölk och lingonsylt. Filmjölksbrödet är otroligt lättlagat och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en avlång bakform, 1 1/2 liter (för 1 bröd).
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk, sirap och lingonsylt och blanda till en deg. Häll degen i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 75 minuter eller tills innertemperaturen är ca 96°C. Pensla brödet med ljummet vatten. Stjälp upp det på ett galler och låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 1/2 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • 1/2 dl sirap
  • 1 1/2 dl lingonsylt
Lägg till i inköpslistan