Bröd med grönsaker

9
3
Bröd med grönsaker

Att baka bröd med grönsaker i degen ger ett saftigt och gott bröd. I detta brödrecept väljer du en av smaksättningarna rödbeta, morot eller spenat och rotselleri som du sedan smaksätter din grunddeg med. Resultatet blir ett rött, gult eller grönt bröd som passar utmärkt att rosta!

Skriv ut
Bröd med grönsaker

Ingredienser

2 limpor
25 g
färsk jäst
3 1/2 dl
kallt vatten
2 dl
havregryn (gärna fiberhavregryn)
-
smaksättning (se instruktion under smaksättningar i texten)
1 msk
olivolja
1 msk
flytande honung
1 tsk
salt
ca 8 - 9 dl
vetemjöl (8 dl motssvarar ca 500 g) + extra till utbakning

Förslag på smaksättningar

Rödbeta

2 dl
finrivna okokta rödbetor
1 msk
blå vallmofrön

Spenat och rotselleri

65 g
färsk spenat
2 dl
riven rotselleri
3 msk
pumpafrön

Morot

2 dl
grovt rivna morötter
1 tsk
gurkmeja
2 msk
linfrö

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet beräknat på torrvikten på en limpa med rödbetor och vallmofrön som smaksättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Susanne

2021-02-18

Bakade med rödbetor.Brödet höll sig saftigt, nästan som nybakat i flera dagar.

Maria

2021-02-07

Lätt att göra, gott med morot och havregryn. Tveksamt till gurkmejan, ger en lätt bismak. Nästa gång blir det utan!

Ulrika viktoria

2021-02-04

Bakade med rödbetor, fantastisk färg på degen ❤️Smakar inte rödbeta men så fluffigt och så gott. Tog ett tag att arbeta in mjölet, trodde först det var för mycket men blev degen perfekt, använde 500g mjöl.

Näringsvärde per portion

Energi 4877 KJ / 1166 kCal
Fett 16 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 217 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept