Philly cheesesteak
Macka extra allt där tunt skivat nötkött steks med lök, toppas med smält ost och serveras i en mjuk baguette. Rätten har sitt ursprung i den amerikanska staden Philadelphia, därav namnet Philly cheese steak sandwich.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
400 g entrecôte eller ryggbiff
3 msk smör
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 dl riven mozzarella
1 1/2 dl riven cheddarost
1 baguette
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2034 KJ / 486 kCal
Fett25 g
Salt1.9 g
Kolhydrater32 g
Protein32 g
Kommentarer
Oj , det är inte alls samma Philly cheese jag brukar äta i Florida! Var är röd lök, champinjoner ?
Tulin
2024-07-11Bra grundrecept! Jag brukar kötta på med riven smakrik ost, till exempel Västerbotten som jag blandar upp med mozzarellan. Sen behövs en het panna så köttet får mycket färg och kan hålla sig lite rosa inuti. Sen smackar jag på med inlagd jalapeno och gnider baguetten med vitlök efter jag grillar på den lite.
Frida
2023-08-18Ganska plain. Kommer testa med picklad rödlök nästa gång.
Elenore
2023-07-06