Broccolisoppa med mozzarellatoast

68
8
Broccolisoppa med mozzarellatoast

En krämig broccolisoppa med lyxig mozzarellatoas som tillbehör. Soppan görs genom att lök och potatis fräses i en kastrull innan vatten, buljong och broccoli tillsätts för att koka. Servera soppan med en frasig toast gjord på mozzarella och tomatpuré.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015

Broccolisoppa med mozzarellatoast

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
rödlök
1
bakpotatis
250 g
broccoli
1 msk
olja
7 1/2 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
65 g
babyspenat
1/2
förp gröna ärtor (à 250 g)
2 1/2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar

Mozzarellatoast

4
minibaguetter
125 g
mozzarella
2 1/2 msk
tomatpuré
2 tsk
oregano
2
förp bresaola (à 70 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och mozzarella utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Lars-emil

2020-10-21

God. Kör nog i lite hackad chili nästa gång.

Martin

2020-01-21

Älskar soppan!

Agneta

2015-03-10

Fräste med en vitlöksklyfta och kryddade sen med salt vitpeppar och ingefära och då blev det supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2715 KJ / 648 kCal
Fett 36 g
Salt 2.44 g
Kolhydrater 49 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept