Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Broccolisoppa med baguette

Underbar krämig broccolisoppa som du svänger ihop på under halvtimmen! Bakpotatis, broccoli, lök, vispgrädde och fänkål ger soppan sin fina smak. Tillsammans med gyllenbruna baguetter med hamburgerkött och färskost på blir det en matig middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Skala och skiva lök och potatis.
  3. Skala stammen och skär hela broccolin i bitar.
  4. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Fräs lök, potatis och mortlade fänkålsfrön i hälften av oljan. Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i broccolin och fortsätt koka ca 10 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare.
  6. Rör ner grädden och låt soppan koka upp. Smaka av soppan med salt och peppar.
  7. Ringla resten av oljan över soppan och servera den med baguetter hamburgerkött och färskost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och färskost (krydda ev själv med pepparrot).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g minibaguetter
  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 200 g hamburgerkött
  • 125 g färskost med pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2710 kJ / 647 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer