Svampsoppa med färskosttoast

11
1
Svampsoppa med färskosttoast

Ett charmigt recept på krämig svampsoppa med färskosttoast. Den mättande och smarriga soppan innehåller ingredienser som bakpotatis, champinjoner, lök, buljong och grädde, samt smaksättare som timjan, persilja och vinäger. Mixa soppan slät och servera tillsammans med smakrik färskosttoast.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013

Svampsoppa med färskosttoast

Ingredienser

4 portioner

Svampsoppa

1 bakpotatis
250 g champinjoner
1 gul lök
1 msk olja
1 tsk timjan
salt och peppar
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja

Färskosttoast

6 minibaguetter
2 msk dijonsenap
150 g svartrökt bog
125 g färskost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och färskost utan laktos.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Uteslut senapen på några bröd om barnen inte tycker om den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Cathrine

2020-10-20

Jättegod, lagat flera gånger. Prövade ha i lite olivolja med smak av tryffel också. Mums!!

Näringsvärde per portion

Energi 2455 KJ / 586 kCal
Fett 30.2 g
Kolhydrater 54.4 g
Protein 20.9 g
Läs mer om näringsvärden