Svampsoppa med färskosttoast | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampsoppa med färskosttoast

Ett charmigt recept på krämig svampsoppa med färskosttoast. Den mättande och smarriga soppan innehåller ingredienser som bakpotatis, champinjoner, lök, buljong och grädde, samt smaksättare som timjan, persilja och vinäger. Mixa soppan slät och servera tillsammans med smakrik färskosttoast.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Svampsoppa: Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och skiva svampen.
  3. Skala och hacka löken. Stek den i hälften av oljan i en stor kastrull någon minut. Tillsätt potatis, svamp och timjan i kastrullen. Fräs ca 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Häll på buljong, grädde och vinäger. Låt koka ca 10 minuter.
  5. Färskosttoast: Dela bröden och bred på lite senap på varje. Lägg på bogen och bred sist på färskosten. Gratinera i ugnen ca 6 minuter.
  6. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och blanda ner den i soppan och ringla över olivoljan.
  7. Servera soppan med toasten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och färskost utan laktos.

Tips

Barnknepet: Uteslut senapen på några bröd om barnen inte tycker om den.

Ingredienser

Portioner: 4
Svampsoppa
  • 1 bakpotatis
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk olivolja
Färskosttoast
  • 6 minibaguetter
  • 2 msk dijonsenap
  • 150 g svartrökt bog
  • 125 g färskost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2455 kJ / 586 kCal