Svampsoppa med färskosttoast
Ett charmigt recept på krämig svampsoppa med färskosttoast. Den mättande och smarriga soppan innehåller ingredienser som bakpotatis, champinjoner, lök, buljong och grädde, samt smaksättare som timjan, persilja och vinäger. Mixa soppan slät och servera tillsammans med smakrik färskosttoast.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013
Ingredienser
4 portioner
Svampsoppa
1 bakpotatis
250 g champinjoner
1 gul lök
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
Färskosttoast
6 minibaguetter
2 msk dijonsenap
150 g svartrökt bog
125 g färskost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2455 KJ / 586 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater54.4 g
Protein20.9 g
Kommentar
Jättegod, lagat flera gånger. Prövade ha i lite olivolja med smak av tryffel också. Mums!!
Cathrine
2020-10-20