Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Broccolisoppa med fänkålsfrö och salsiccia

Mild broccoli samsas fint med fänkålsfrö och salsiccia i god soppa. Soppan kan göras i god tid och sedan bara värmas till middag, lunch, förrätt eller kvällsmål. Broccolisoppa är god som den är eller tillsammans med nybakat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och potatis.
  2. Skala stammen och skär hela broccolin i bitar.
  3. Fräs lök, potatis och mortlade fänkålsfrön i hälften av oljan. Tillsätt buljongen och koka upp. Lägg i broccolin och fortsätt koka ca 10 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare.
  4. Skär salsiccian i bitar. Stek den i resten av oljan. Håll korven ljummen.
  5. Hacka persiljan.
  6. Smaka av soppan med salt och peppar. Rör ner grädden och låt soppan koka upp.
  7. Servera broccolisoppan med krutonger, persilja och salsiccia.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningarna på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkfritt ris-, soja- eller havrealternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 potatis (à ca 100 g)
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 240 g salsicciakorv
  • 1 kruka persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl krutonger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2183 kJ / 522 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer