Broccolisoppa med fänkål

Den här broccolisoppan är något alldeles extra. Boostad med små vita bönor, eller cannellini som de heter på italienska, färskost och fänkålsfrön. Medan buketterna på broccolin mixas ner i soppan blir stammen till en citrondressad knaprig topping.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
4 portioner
500 g broccoli
1 finhackad gul lök
1 msk olivolja
1 tsk mortlade fänkålsfrön
2 msk konc grönsaksfond
8 dl vatten
1 förp avrunna cannellinibönor (à 400 g)
150 g färskost
salt
peppar
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
Topping
krutonger
Gör så här
00:05:00
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är utan topping.
Energi1214 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stIstället för krutonger rostade levain bröd och hade på resten av färskosten, gott.
Anette
Jag blandade i all broccoli från början och hällde sedan sist i lime juice. Blev god och matig soppa
Anette
Blandade ner den färskpressad citronjuicen direkt i soppan, kan rekommenderas 👌
Johanna