Broccolisoppa med fänkål

Betyg 4.5 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Broccolisoppa med fänkål

Den här broccolisoppan är något alldeles extra. Boostad med små vita bönor, eller cannellini som de heter på italienska, färskost och fänkålsfrön. Medan buketterna på broccolin mixas ner i soppan blir stammen till en citrondressad knaprig topping.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Broccolisoppa med fänkål

Ingredienser

4 portioner
500 g broccoli
1 finhackad gul lök
1 msk olivolja
1 tsk mortlade fänkålsfrön
2 msk konc grönsaksfond
8 dl vatten
1 förp avrunna cannellinibönor (à 400 g)
150 g färskost
salt
peppar
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja

Topping

krutonger

Gör så här

00:05:00
00:01:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Istället för krutonger rostade levain bröd och hade på resten av färskosten, gott.

    Anette

  • Jag blandade i all broccoli från början och hällde sedan sist i lime juice. Blev god och matig soppa

    Anette

  • Blandade ner den färskpressad citronjuicen direkt i soppan, kan rekommenderas 👌

    Johanna

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är utan topping.
Energi1214 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater18 g
Protein11 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Broccolisoppa med quesadillas
    Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad