Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprikasoppa med getost

Förtjusande paprikasoppa med både färg och smak. Härliga smaker av vitlök, paprika och getost möts i denna tilltalande soppa. Garnera med grillad paprika, frasiga brödkrutonger och färsk oregano.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och grovhacka paprika.
  2. Fräs grönsakerna i olivolja i ett par minuter i en gryta stor nog för soppa.
  3. Grovhacka den grillade paprikan och lägg i grytan. Tillsätt grönsaksfonden och vatten och låt småkoka i 5 minuter.
  4. Häll soppan i matberedare tillsammans med getosten. Mixa till en ganska slät konsistens, eller mixa soppan direkt i grytan med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll upp soppan i skålar. Strimla resterande grillad paprika och strö tillsammans med frasiga brödkrutonger över soppan. Färsk oregano ger ett extra lyft.

För alla

Soppan innehåller gluten och mjölkprotein. Ägg kan förekomma i brödet.
Gör glutenfri: stek eller rosta brödkrutonger av glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut getosten och kontrollera innehållet i grönsaksfonden.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.

Tips

Servera en frukt till dessert.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 50 g getost
  • salt och peppar
  • frasiga krutonger
  • färsk oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?