Broccolipizza med kronärtskocka, feta och mynta

22
1
Broccolipizza med kronärtskocka, feta och mynta

Broccoli som botten ger både smak och färg. Toppa med kronärtskocka, färsk vitlök och salt fetaost. Passar lika bra som tilltugg före maten som till huvudrätt. Pizzan är helt glutenfri om glutenfria havregryn används.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Broccolipizza med kronärtskocka, feta och mynta

Ingredienser

4 små pizzor
500 g
broccoli
2 l
kokande vatten
1 dl
havregryn
2
ägg
1 dl
riven parmesanost
1 dl
riven mozzarella
1 tsk
torkad oregano
0.5 tsk
salt
1
burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
1.5 dl
crème fraiche
2
skivade vitlöksklyftor
150 g
smulad fetaost

Topping

färsk mynta
olivolja
svartpeppar

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Natalie

12/18/2020

Väldigt gott, men höll inte alls ihop. Drog ändå ner lite fiberhusk i smeten, men utan vidare resultat. Såg fin ut på plåten, tills kan skulle försöka flytta över den till tallrikar. Scrambled broccoliröra. Gott var det iaf. Tidsangivelsen stämde inte heller. Tog 1,5 h.

Näringsvärde per portion

Energi 1880 KJ / 449 kCal
Fett 22 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 32 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept