Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Broccolipizza med kronärtskocka, feta och mynta

Broccoli som botten ger både smak och färg. Toppa med kronärtskocka, färsk vitlök och salt fetaost. Passar lika bra som tilltugg före maten som till huvudrätt. Pizzan är helt glutenfri om glutenfria havregryn används.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 små pizzor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär bort stammen på broccoli, spara den till senare.
  3. Mixa broccolibuketterna fint i en matberedare. Lägg den finmixade broccolin i ett durkslag och häll över kokande vatten. Låt svalna och krama vätskan ur broccolin.
  4. Mixa havregryn med ägg i matberedaren.
  5. Tillsätt broccolin, riven parmesan, mozzarella, oregano och salt. Mixa snabbt ihop till en deg. Platta ut degen till 4 runda pizzor (för 4 st) på bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
  6. Häll av, skölj och låt  kronärtskockshjärtan rinna av. Skiva broccolistammen i 1/2 cm smala strimlor. Dela kronärtskockshjärtana på mitten. Bred ut crème fraiche på bottnarna.
  7. Toppa pizzorna med kronärtskocka, broccoliskivor, skivade vitlöksklyftor och smulad fetaost. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
  8. Topping: Toppa med färsk mynta. Ringla över lite olivolja och krydda med svartpeppar. Servera genast.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.

Ingredienser

Portioner: 4 små pizzor
  • 500 g broccoli
  • 2 l kokande vatten
  • 1 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 150 g smulad fetaost
Topping
  • färsk mynta
  • olivolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 449 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept