Paprikapasta med hyvlad halloumi
En härlig paprikapasta med hyvlad halloumi och en krispig sallad som tillbehör. Den grillade paprikan bidrar till de fina aromerna i denna rätt. Genom att mixas tillsammans med lök, vitlök, solrosfrön och basilikablad får du en smakrik kräm som du sedan serverar med nykokt pasta och riven halloumi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
530 g grillad paprika
1 rödlök
65 g rucola
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
1/2 kruka basilika
1 dl lag från paprika
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
150 g halloumi
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2269 KJ / 542 kCal
Fett21 g
Salt3.57 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Suuupergott!
Cecilia
2015-03-25