Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccolipasta med sardeller och vitlök

Broccolipasta med sardeller och vitlök är ett snabblagat recept som passar vardagskvällar och till lunchlådan. En rätt för dig som tycker om mycket smak och färgstarka rätter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa broccolin. Skär stjälkarna i skivor och blommorna i små bitar. Förväll broccolin i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt rinna av väl.
  2. Hacka sardellerna. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs sardell, vitlök och chili. Vänd i broccolin. Krydda med pressad citron, svartpeppar och lite salt.
  4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av och blanda ner den i woken. Servera med tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g broccoli
  • 1 burk sardeller (à 56 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 2 krm svartpeppar
  • salt
  • 4 port pasta (tagliatelle e dyl)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB