Blåbärsparfait med lemoncurd och mandelbiskvier | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blåbärsparfait med lemoncurd och mandelbiskvier

Blåbärsparfait är lite som en enkel hemmagjord glass av blåbär, grädde, socker, äggula, vaniljsocker och mandelbiskvier. Frys och servera lätt tinad i portionsglas spritsade med lemoncurd – en söt och len citronkräm. Underbar efterrätt med bär!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg blåbären i en form för att tina lite om de är frysta. Mosa dem lite lätt med en gaffel.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst över vattenbad. Låt äggblandningen svalna. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Vänd sist ner blåbär och mandelbiskvier.
  3. Häll upp smeten i portionsglas. Fördela lemoncurden  mitt i varje portionsglas med en sked. Ställ i frysen minst 6 timmar eller tills den är fryst.
  4. Ta fram och ställ i kylen ca 30 minuter före servering.
  5. Garnera med blåbär och citronmeliss.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g blåbär (250 g motsvarar ca 4 dl)
  • 3 äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl små mandelbiskvier
  • 1 dl lemon curd
Garnering
  • blåbär
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1533 kJ / 366 kCal