Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

Betyg 3.8 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

En underbart färgstark italiensk vegopasta fylld av medelhavssmaker och härliga texturer. Här bjuds det på umami från grana padano-osten, sälta från kaprisen och nötighet från pinjenötterna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Broccolipasta med pinjenötter och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
500 g broccoli
ca 1/2 dl pinjenötter
250 g körsbärstomater
1 röd peppar
150 g haricots verts (bönor)
4 port pasta (gärna penne rigate)
1 1/2 msk olivolja
2 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
salt
peppar
1/2 förp persilja (à 20 g)
50 g flarn av grana padano

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Mycket gott, italienskt och enkelt.

    Elise

  • Ok men lite smaklöst. En klick färskost e.d. I ”fräset” hade nog varit på sin plats.

    Robert

  • Jättegott, lätt att läga ska göras om!

    Margaret

Näringsvärde per portion

Energi2572 KJ / 615 kCal
Fett27.2 g
Salt3.08 g
Kolhydrater61.2 g
Protein26.8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Mjuk korint- och aprikoskaka
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ägg- och kaviardipp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad