Broccolipaj
Denna klassiska broccolipaj är god och enkel att göra. I äggstanningen river du ner en smakrik hårdost och toppra sedan pajen med solroskärnor som tillför just det där lilla extra till denna matiga paj med broccoli.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk kallt vatten
1 msk smör (till pajformen)
Fyllning
250 g broccoli
150 g riven prästost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
4 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3472 KJ / 830 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är verkligen god.
Maria
2024-12-12Cheddar gott alternativ till präst
Jenny
2024-12-04La till purjolök till broccolin. Blev djupare smak.
Lars
2024-11-24