Broccolipaj
Denna klassiska broccolipaj är god och enkel att göra. I äggstanningen river du ner en smakrik hårdost och toppra sedan pajen med solroskärnor som tillför just det där lilla extra till denna matiga paj med broccoli.
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk kallt vatten
1 msk smör (till pajformen)
Fyllning
250 g broccoli
150 g riven prästost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
4 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3472 KJ / 830 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanongott recept
Anna
2024-09-23Väldigt god! Jag stekte broccolin snabbt i olivolja och en vitlöksklyfta så de fick färg. Hade bara matlagningsgrädde (uteslöt mjölken). Strösslade över pumpakärnor och solroskärnor efter att jag hällde över hälften av stanningen, så kärnorna var jämt fördelade, sedan i med resten. Strösslade över riven mozzarella på toppen. Pajen hade jag i ca 30 min i ugn :)
Diana
2024-09-12Jätte bra! Men solroskärnorna fastnade i en klump i mitten även om jag blandade ut det.
Nathalie
2024-07-30