Broccolipaj

Betyg 4.2 av 5.
98 personer har röstat
28
Broccolipaj

Denna klassiska broccolipaj är god och enkel att göra. I äggstanningen river du ner en smakrik hårdost och toppra sedan pajen med solroskärnor som tillför just det där lilla extra till denna matiga paj med broccoli.

Broccolipaj

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk kallt vatten
1 msk smör (till pajformen)

Fyllning

250 g broccoli
150 g riven prästost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
4 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl solroskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
98 personer har röstat

Kommentarer

Cheddar gott alternativ till präst

Jenny

2024-12-04

La till purjolök till broccolin. Blev djupare smak.

Lars

2024-11-24

Supergott!

Nina

2024-11-23

Näringsvärde per portion

Energi3472 KJ / 830 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Broccoli- och prästostpaj med fänkålsfrö
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostpaj med broccoli
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorn med rostade grönsaker och solrospesto
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoliplättar med citronsmetana
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastalåda med skinka och ost
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga