Broccolipaj

Denna klassiska broccolipaj är god och enkel att göra. I äggstanningen river du ner en smakrik hårdost och toppra sedan pajen med solroskärnor som tillför just det där lilla extra till denna matiga paj med broccoli.

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk kallt vatten
1 msk smör (till pajformen)
Fyllning
250 g broccoli
150 g riven prästost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
4 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl solroskärnor
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:03:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3472 KJ / 830 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade fetaost i blev väldigt gott men kunde kryddat lite mer
Lena
2025-03-11Lägg till bacon
Tuija
2025-02-11Gott! Lade till tomat. Strödde ost och solrosfrön överst. Minskade lite på grädden.
Malin
2025-02-10