Quorn med rostade grönsaker och solrospesto
Stekta quornfiléer smakar supergott när de får sällskap av ugnsrostade grönsaker, pesto på solroskärnor, parmesan och basilika. Paprika, blomkål och broccoli rostas i ugn och tillsammans med peston fylls köket av härliga dofter. Servera filéerna av quorn till grönsakerna och njut en riktigt god vegorätt.
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
2 broccoli (à 250 g)
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
2 gula paprikor
2 msk olja
salt
svartpeppar
Solrospesto
1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
1 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
1/2 tsk vinäger
1 dl olivolja
312 g quornfiléer
1 msk olja
250 g körsbärstomater
2 dl krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 646 kCal
Fett46 g
Salt1.8 g
Kolhydrater25 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Toppengott!
Jessica
2019-11-03