Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
1
Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Stekta quornfiléer smakar supergott när de får sällskap av ugnsrostade grönsaker, pesto på solroskärnor, parmesan och basilika. Paprika, blomkål och broccoli rostas i ugn och tillsammans med peston fylls köket av härliga dofter. Servera filéerna av quorn till grönsakerna och njut en riktigt god vegorätt.

Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

2   broccoli (à 250 g)
1   litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
2   gula paprikor
2 msk  olja
salt
svartpeppar

Solrospesto

1   vitlöksklyfta
1 dl  solroskärnor
1 dl  finriven parmesan
1   kruka basilika
1/2 tsk  vinäger
1 dl  olivolja
312 g  quornfiléer
1 msk  olja
250 g  körsbärstomater
2 dl  krutonger

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut eller välj glutenfria krutonger.
Gör äggfri: välj äggfria vego bitar. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Toppengott!

Jessica

2019-11-03

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 646 kCal
Fett46 g
Salt1.8 g
Kolhydrater25 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Korma med blomkål, kikärter och paneer
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksrostad blomkål
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med blomkål i tikka masala
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga