Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

10
1
Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Stekta quornfiléer smakar supergott när de får sällskap av ugnsrostade grönsaker, pesto på solroskärnor, parmesan och basilika. Paprika, blomkål och broccoli rostas i ugn och tillsammans med peston fylls köket av härliga dofter. Servera filéerna av quorn till grönsakerna och njut en riktigt god vegorätt.

Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

2 broccoli (à 250 g)
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
2 gula paprikor
2 msk olja
salt
svartpeppar

Solrospesto

1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
1 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
1/2 tsk vinäger
1 dl olivolja
312 g quornfiléer
1 msk olja
250 g körsbärstomater
2 dl krutonger

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut eller välj glutenfria krutonger.
Gör äggfri: välj äggfria vego bitar. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Jessica

2019-11-03

Toppengott!

Näringsvärde per portion

Energi 2706 KJ / 646 kCal
Fett 46 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 25 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden