Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
1
Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Stekta quornfiléer smakar supergott när de får sällskap av ugnsrostade grönsaker, pesto på solroskärnor, parmesan och basilika. Paprika, blomkål och broccoli rostas i ugn och tillsammans med peston fylls köket av härliga dofter. Servera filéerna av quorn till grönsakerna och njut en riktigt god vegorätt.

Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

2 broccoli (à 250 g)
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
2 gula paprikor
2 msk olja
salt
svartpeppar

Solrospesto

1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
1 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
1/2 tsk vinäger
1 dl olivolja
312 g quornfiléer
1 msk olja
250 g körsbärstomater
2 dl krutonger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Toppengott!

Jessica

2019-11-03

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 646 kCal
Fett46 g
Salt1.8 g
Kolhydrater25 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Korma med blomkål, kikärter och paneer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålsdipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksrostad blomkål
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling med blomkål i tikka masala
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga