Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Stekta quornfiléer smakar supergott när de får sällskap av ugnsrostade grönsaker, pesto på solroskärnor, parmesan och basilika. Paprika, blomkål och broccoli rostas i ugn och tillsammans med peston fylls köket av härliga dofter. Servera filéerna av quorn till grönsakerna och njut en riktigt god vegorätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Rostade grönsaker: Skär bort lite av botten på broccolistjälken. Skala stjälken med en potatisskalare. Dela broccolin på längden i 4 delar. Ansa och skär blomkålen i grova buketter. Dela, kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar.
  3. Blanda grönsakerna med olja, smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg grönsakerna på den förvärmda plåten. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd dem försiktigt någon gång. 
  5. Solrospesto: Skala och skiva vitlöksklyftan. Mixa vitlök, solroskärnor, parmesan och basilika med vinäger och olivolja till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek quornfiléerna i oljan enligt anvisningen på förpackningen. Skär dem i ca 3 cm stora bitar efter stekningen. 
  7. Blanda rostade grönsaker, quornfiléer och tomater med solrospeston. 
  8. Lägg upp grönsaksblandningen med quorn på ett fat och strö över krutonger.

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut eller välj glutenfria krutonger.
Gör äggfri: välj äggfria vego bitar. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade grönsaker
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
  • 2 gula paprikor
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
Solrospesto
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 tsk vinäger
  • 1 dl olivolja
  • 312 g quornfiléer
  • 1 msk olja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl krutonger
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2706 kJ / 646 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer