Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

5
1 Klimatsmart
Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Stekta quornfiléer smakar supergott när de får sällskap av ugnsrostade grönsaker, pesto på solroskärnor, parmesan och basilika. Paprika, blomkål och broccoli rostas i ugn och tillsammans med peston fylls köket av härliga dofter. Servera filéerna av quorn till grönsakerna och njut en riktigt god vegorätt.

Skriv ut
Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

2
broccoli (à 250 g)
1
litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
2
gula paprikor
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar

Solrospesto

1
vitlöksklyfta
1 dl
solroskärnor
1 dl
finriven parmesanost
1
kruka basilika
1/2 tsk
vinäger
1 dl
olivolja
312 g
quornfiléer
1 msk
olja
250 g
körsbärstomater
2 dl
krutonger

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut eller välj glutenfria krutonger.
Gör äggfri: välj äggfria vego bitar. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Jessica

11/3/2019

Toppengott!

Näringsvärde per portion

Energi 2706 KJ / 646 kCal
Fett 46 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 25 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept