Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch

14
1
Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch

”Fuska” fram goda portionspajer i ett nafs med hjälp av färdiga pajskal. Fyll dem med broccoli, smakrik ädelost och äggstanning. Extra lyxig blir broccoli- och ädelostpajerna med lite fröcrunch på toppen. Servera med en stor sallad för en mättande vardagsrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch

Ingredienser

4 portioner
150 g fryst broccoli
4 frysta portionspajskal (1 paket motsvarar 300 g)
100 g ädelost
6 ägg
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Fröcrunch

1 dl pumpakärnor
1 msk olja
1 msk flytande honung
1 nypa flingsalt

Till servering

blandad sallad

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pajbottnar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Emma

2017-03-03

150gram är alldeles för lite broccoli. Prova med det dubbla..

Näringsvärde per portion

Energi 2837 KJ / 678 kCal
Fett 48 g
Salt 375 g
Kolhydrater 38 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden