Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch

11
1 Klimatsmart
Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch

”Fuska” fram goda portionspajer i ett nafs med hjälp av färdiga pajskal. Fyll dem med broccoli, smakrik ädelost och äggstanning. Extra lyxig blir broccoli- och ädelostpajerna med lite fröcrunch på toppen. Servera med en stor sallad för en mättande vardagsrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Broccoli- och ädelostpaj med fröcrunch

Ingredienser

4 portioner
150 g
fryst broccoli
4
frysta portionspajskal (1 paket motsvarar 300 g)
100 g
ädelost
6
ägg
1 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Fröcrunch

1 dl
pumpakärnor
1 msk
olja
1 msk
flytande honung
1
nypa flingsalt

Till servering

blandad sallad

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pajbottnar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Emma

2017-03-03

150gram är alldeles för lite broccoli. Prova med det dubbla..

Näringsvärde per portion

Energi 2837 KJ / 678 kCal
Fett 48 g
Salt 3.75 g
Kolhydrater 38 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept