Broccolifritters med gurkyoghurt

Testa broccoli på ett nytt sätt! Här som krispiga fritters kryddade med pesto, cayennpeppar och prästost. Passar utmärkt ihop med en gurkyoghurt, ugnspotatis, gröna blad och ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Fritters
500 g broccoli
3 ägg
3 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1/2 dl pesto
1/2 dl ströbröd
2 dl riven prästost
3 msk olja
Gurkyoghurt
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
65 g sommarmixsallad
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2723 KJ / 651 kCal
Fett34 g
Salt1.61 g
Kolhydrater57 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stTzatsiki, det heter Tzatsiki..
Simon
Minska ägg , justera kryddningen. Ska de den en andra chans.
Fatima
Otroligt gott!
Petra
Jag har gjort dem flera gånger nu. Tycker dom är så goda! Bra att ha i frysen och ta fram till matlådan tex.
Mona
I did a bit of change... added citronpeppar and walnuts. Soo good!
Karl
Jättegott tyckte både jag och dottern på 6 år. Nästa gång kommer vi dock att justera lite i kryddningen - bort med cayennepepparn och tar vitpeppar istället. Jag tro också att vi minskar ned på peston till hälsten och blandar ned hackad mandel i lite olja istället. Vi vill ha fram broccolismaken mer helt enkelt.
Ulrika
Rekommenderas! Behövs dock kryddas mer än vad receptet anger.
Carina
Mycket godare än väntat. Rent av väldigt gott! Maken, som är livrädd för broccoli, tog för sig två gånger. Nästa gång skippar jag osten, den ”försvann”, och steker dem färdigt på spisen. Krispet försvann i ugnen.
Åsa