Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Broccoli- och mascarponelasagne

En god och annorlunda lasagne med broccoli, körsbärstomater, basilika och mascarpone blir en mättande vegomåltid som är lika god i matlådan dagen efter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och skiva broccolin tunt. Hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Hacka basilikan. Blanda broccoli, vitlök, tomater, basilika och tomatsås. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar (för 4 port).
  3. Vispa ihop mascarpone, mjölk, 1 1/2 dl riven ost, 2 krm salt och 1 krm peppar (för 4 port). 
  4. Varva lasagneplattor, grönsaksfyllning och ostsås i en smord ugnsform, ca 30 x 20 cm (för 4 port). Strö över resten av osten. 
  5. Ställ in i mitten av ugnen 25–35 minuter. Täck ev med folie mot slutet om den får mycket färg.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 förp färdig tomatsås (390 g)
  • 250 g mascarponeost
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 200 g färska lasagneplattor
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2022 kJ / 486 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer