Broccoli- och mascarponelasagne
En god och annorlunda lasagne med broccoli, körsbärstomater, basilika och mascarpone blir en mättande vegomåltid som är lika god i matlådan dagen efter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 broccoli (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
1 förp färdig tomatsås (390 g)
250 g mascarponeost
3 dl mjölk
2 dl riven ost
200 g färska lasagneplattor
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2022 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt3.65 g
Kolhydrater30 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastisk smak, så gott. Enkelt, perfekt vardagsmat.
Marie
2024-12-02Rinnig och ej genomkokt broccoli. Denna gör jag inte igen.
Karin
2024-10-15För någon vecka sedan fanns recept på broccoli- och mascarponelasagne i ICA:s reklamutskick. "Färdig tomatsås 390 g" fanns/finns inte i min välsorterade ICA-butik. Det är inte första gången butiken saknar någon ingredienser till veckans receptförslag! Vad gör ni åt det?
Lars
2023-01-28Hej Lars! Tråkigt att höra att tomatsåsen inte fanns i din butik. Prata gärna med personalen i din butik och hör med dem varför varan inte fanns i sortimentet just den gången. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-30