Broccoli- och mascarponelasagne

57
13
Broccoli- och mascarponelasagne

En god och annorlunda lasagne med broccoli, körsbärstomater, basilika och mascarpone blir en mättande vegomåltid som är lika god i matlådan dagen efter.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Broccoli- och mascarponelasagne

Ingredienser

4 portioner
2 broccoli (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
1 förp färdig tomatsås (390 g)
250 g mascarponeost
3 dl mjölk
2 dl riven ost
200 g färska lasagneplattor
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Elsa

2022-02-19

Efter att ha läst kommentarerna minskade jag mängden mjölk med 1dl, var fortfarande i det rinnigaste laget så nästa gång minskar jag med ännu mer. Den var god dock!!

Sofia

2022-02-07

Jättegod! Dock för mycket vätska! Minska mjölken. Gjorde en egen tomatsås med lök och burktomater. Använde fryst broccoli och torkade lasangeplattor och fryst basilika.

Eva

2021-09-11

Blir bättre med dubbla mängden mascarpone och lite mjölk

Näringsvärde per portion

Energi 2022 KJ / 486 kCal
Fett 30 g
Salt 3.65 g
Kolhydrater 30 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden