Broccoli- och mascarponelasagne

49
10
Broccoli- och mascarponelasagne

En god och annorlunda lasagne med broccoli, körsbärstomater, basilika och mascarpone blir en mättande vegomåltid som är lika god i matlådan dagen efter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Broccoli- och mascarponelasagne

Ingredienser

4 portioner
2
broccoli (à 250 g)
1
vitlöksklyfta
250 g
körsbärstomater
1
kruka basilika
1
förp färdig tomatsås (390 g)
250 g
mascarponeost
3 dl
mjölk
2 dl
riven ost
200 g
färska lasagneplattor
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatsåsen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Anne-marie

2021-03-21

Jättegod. Använde mindre mjölk, torkade lasagne plattor och parmesanost. Ännu godare i matlådan.

Ylva

2021-02-20

Otippat gott recept efter små justeringar. Använd parmesanost som den rivna osten. Dubbla mängden mascarpone och minska mjölken till 1 dl. Toppa de sista lasangeplattorna med ajvar relish, mer riven ost och svartpeppar

Marcus

2020-11-27

Broccoli-tomatröran var väldigt torr, samtidigt som den vita såsen var väldigt tunn. Använde dubbel så mycket tomatsås men det var ingen bra idé. I slutändan blev lasagnen nämligen rätt så vattnig. Smaklig var det dock inget fel på!

Näringsvärde per portion

Energi 2022 KJ / 486 kCal
Fett 30 g
Salt 3.65 g
Kolhydrater 30 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept