Broccoli- och mascarponelasagne

En god och annorlunda lasagne med broccoli, körsbärstomater, basilika och mascarpone blir en mättande vegomåltid som är lika god i matlådan dagen efter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2022 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt3.65 g
Kolhydrater30 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
20 stFantastisk smak, så gott. Enkelt, perfekt vardagsmat.
Marie
Rinnig och ej genomkokt broccoli. Denna gör jag inte igen.
Karin
För någon vecka sedan fanns recept på broccoli- och mascarponelasagne i ICA:s reklamutskick. "Färdig tomatsås 390 g" fanns/finns inte i min välsorterade ICA-butik. Det är inte första gången butiken saknar någon ingredienser till veckans receptförslag! Vad gör ni åt det?
Lars
Hej Lars! Tråkigt att höra att tomatsåsen inte fanns i din butik. Prata gärna med personalen i din butik och hör med dem varför varan inte fanns i sortimentet just den gången. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Just det, la ju till tapenade, spenat och grillad paprika också :)
Victoria
Över förväntan! La till 4 vitlöksklyftor, cayennepeppar. Flyttade en dl mjölk från ostsåsen till den rivna osten uppepå. Kanske man kan prova med ricotta istället?
Victoria
God, broccolin tar inte över vilket barnen gillade
Lena
Lagar denna många gånger och den är så god och smakrik. Som många skriver är det alldeles för mycket mjölk, ungefär halva mängden blir lagom om man låter den stå till sig en stund efter ugnen.
Sara evira
Efter att ha läst kommentarerna minskade jag mängden mjölk med 1dl, var fortfarande i det rinnigaste laget så nästa gång minskar jag med ännu mer. Den var god dock!!
Elsa
Jättegod! Dock för mycket vätska! Minska mjölken. Gjorde en egen tomatsås med lök och burktomater. Använde fryst broccoli och torkade lasangeplattor och fryst basilika.
Sofia
Blir bättre med dubbla mängden mascarpone och lite mjölk
Eva