Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Britas fisk- och skaldjurssoppa

En fantastiskt god soppa med smak av havets alla läckerheter! Fisk och skaldjur som musslor och räkor turas om att smakge den här fylliga och krämiga soppan. Passar lika bra till vardags som till fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och skär den i bitar.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Ansa och finhacka fänkål. Skålla och finhacka tomaterna. Fräs allt i olja.
  3. Tillsätt buljong, saffran och lagerblad. Låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt fisken efter halva tiden.
  4. Häll spadet av musslorna. Tillsätt musslor och räkor. Rör i crème fraiche och örtkryddor. Smaka av med salt. Låt allt bli varmt.
  5. Aioli: Blanda samman majonnäs med pressad vitlök. Smaka av med salt.
  6. Servera soppan med aioli och ett gott bröd, t ex bruschetta.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen på buljongen. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1/2 purjolök
  • ca 50 g fänkål
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 l fiskbuljong (vatten + tärningar, 1 l buljong kräver 2 tärningar)
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 lagerblad
  • 1 burk musslor (à 250 g)
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk frysta örtkryddor provencale
  • salt
  • bröd till servering
Aioli
  • 1 1/2 dl äkta majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?