Britas fisk- och skaldjurssoppa
En fantastiskt god soppa med smak av havets alla läckerheter! Fisk och skaldjur som musslor och räkor turas om att smakge den här fylliga och krämiga soppan. Passar lika bra till vardags som till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé, sej eller hoki
1/2 purjolök
ca 50 g fänkål
2 tomater
2 msk olivolja
1 l fiskbuljong (vatten + tärningar, 1 l buljong kräver 2 tärningar)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 lagerblad
1 burk musslor (à 250 g)
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
2 - 3 msk frysta örtkryddor provencale
salt
bröd till servering
Aioli
1 1/2 dl äkta majonnäs
1 vitlöksklyfta
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt ok soppa! Jag la till potatis och morot,det blev lite matigare! Gott med saffran! Mvh Susanne B-)
Susanne
2007-08-23Mycket god och matig soppa. Bytte ut saffran mot curry, behövde heller inget salt.
Lars
2006-07-24variant av den klassiska franska fisksoppan. god att variera med olika sorters fisk. hoppa över musslor och räkor så blir det en bra vardagssoppa som går fort att laga.
Henrik
2005-11-02