Britas fisk- och skaldjurssoppa

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
3
Britas fisk- och skaldjurssoppa

En fantastiskt god soppa med smak av havets alla läckerheter! Fisk och skaldjur som musslor och räkor turas om att smakge den här fylliga och krämiga soppan. Passar lika bra till vardags som till fest.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Britas fisk- och skaldjurssoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g torskfilé, sej eller hoki
1/2 purjolök
ca 50 g fänkål
2 tomater
2 msk olivolja
1 l fiskbuljong (vatten + tärningar, 1 l buljong kräver 2 tärningar)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 lagerblad
1 burk musslor (à 250 g)
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
2 - 3 msk frysta örtkryddor provencale
salt
bröd till servering

Aioli

1 1/2 dl äkta majonnäs
1 vitlöksklyfta
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Helt ok soppa! Jag la till potatis och morot,det blev lite matigare! Gott med saffran! Mvh Susanne B-)

Susanne

2007-08-23

Mycket god och matig soppa. Bytte ut saffran mot curry, behövde heller inget salt.

Lars

2006-07-24

variant av den klassiska franska fisksoppan. god att variera med olika sorters fisk. hoppa över musslor och räkor så blir det en bra vardagssoppa som går fort att laga.

Henrik

2005-11-02

Testa liknande recept

Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Penne marinara med örtrostat bröd
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Musslor med limeaioli
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig skaldjurspasta
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga