Britas fisk- och skaldjurssoppa
![Britas fisk- och skaldjurssoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En fantastiskt god soppa med smak av havets alla läckerheter! Fisk och skaldjur som musslor och räkor turas om att smakge den här fylliga och krämiga soppan. Passar lika bra till vardags som till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
![Britas fisk- och skaldjurssoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé, sej eller hoki
1/2 purjolök
ca 50 g fänkål
2 tomater
2 msk olivolja
1 l fiskbuljong (vatten + tärningar, 1 l buljong kräver 2 tärningar)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 lagerblad
1 burk musslor (à 250 g)
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
2 - 3 msk frysta örtkryddor provencale
salt
bröd till servering
Aioli
1 1/2 dl äkta majonnäs
1 vitlöksklyfta
salt
För alla
Kontrollera ingrediensförtecknignen på buljongen. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt ok soppa! Jag la till potatis och morot,det blev lite matigare! Gott med saffran! Mvh Susanne B-)
Susanne
2007-08-23Mycket god och matig soppa. Bytte ut saffran mot curry, behövde heller inget salt.
Lars
2006-07-24variant av den klassiska franska fisksoppan. god att variera med olika sorters fisk. hoppa över musslor och räkor så blir det en bra vardagssoppa som går fort att laga.
Henrik
2005-11-02