Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brioche med räkor, avokado och mango

Ett smakrikt bröd med exotiska tillbehör. Briochen får en matig känsla med hjälp av mjöl och vitlök. När du sedan tillsätter räkor, avokado och mango blir rätten inte bara vacker utan också fantastiskt god.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag ett: Blanda ägg, jäst, salt och socker i en bunke. Tillsätt mjöl och därefter smör. Låt degen jäsa i kylen över natten.
  2. Dag två: Sätt ugnen på 175°C.
  3. Knåda degen rejält, forma till två limpor och lägg i två smorda brödformar (för 4 port). Låt jäsa i ytterligare två timmar.
  4. Baka bröden ca 45 minuter. Låt dem svalna och skär sedan upp fyra skivor. Rosta lätt i ugn eller brödrost.
  5. Lägg upp några salladsblad, räkor, tärnad mango och avokado på brödskivorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 mango
  • 1 avokado
  • 4 salladsblad
Brioche
  • 6 ägg
  • 20 g salt
  • 25 g jäst
  • 75 g socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 6 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan