Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färskostbollar med mango

Färskostbollar med mango är perfekt som tilltugg till aperitifen. Gör bollar av hackad mango, philadelphiaost, grönpeppar och salt och rulla i hackad persilja eller sesamfrön. Gott och trevligt på festen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela mangon genom att skära på vardera sidan om den stora kärnan. Gröp ur mangoköttet. Hacka det fint eller kör det i matberedare tillsammans med grönpeppar, ost och lite salt. Ställ i kylskåp ett par timmar.
  2. Forma ostmassan med ett par teskedar, doppa i sesamfrön eller persilja och lägg dem på ett litet salladsblad eller i en minikrustad. Garnera med citronmelissblad.

Tips

Färskostbollar är perfekta som tilltugg till drinken.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1 mogen mango
  • 1/2 tsk finhackad grönpeppar i lag
  • 200 g färskost
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl rostade sesamfrön (eller hackad persilja)
  • några salladsblad (gärna rosé)
  • citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan