Bresaolapasta med tomat och basilika

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Bresaolapasta med tomat och basilika

Kvällens middag bjuder på en fräsch och matig pastarätt med tomat- och basilikafräs och bresaola. Blanda pastan med fräset och toppa med bresaola, kryddig ruccola och gärna nymalen peppar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Bresaolapasta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1 purjolök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater
1 burk grillad paprika (à 290 g)
2 tsk rödvinsvinäger
peppar
65 g rucola
2 förp bresaola (à 70 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1781 KJ / 425 kCal
Fett9 g
Salt1.64 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta calabrese med bresaola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med bresaola och mozzarella
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med tomater och oliver
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola e ruccola
Betyg 3.1 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta puttanesca med bresaola
Betyg 3.2 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinilasagne med halloumi och bresaola
Betyg 3.5 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga