Bresaolapasta med tomat och basilika
Kvällens middag bjuder på en fräsch och matig pastarätt med tomat- och basilikafräs och bresaola. Blanda pastan med fräset och toppa med bresaola, kryddig ruccola och gärna nymalen peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1 purjolök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater
1 burk grillad paprika (à 290 g)
2 tsk rödvinsvinäger
peppar
65 g rucola
2 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1781 KJ / 425 kCal
Fett9 g
Salt1.64 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer