Bresaolapasta med tomat och basilika

6
0
Bresaolapasta med tomat och basilika

Kvällens middag bjuder på en fräsch och matig pastarätt med tomat- och basilikafräs och bresaola. Blanda pastan med fräset och toppa med bresaola, kryddig ruccola och gärna nymalen peppar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Bresaolapasta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1 purjolök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater
1 burk grillad paprika (à 290 g)
2 tsk rödvinsvinäger
peppar
65 g rucola
2 förp bresaola (à 70 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1781 KJ / 425 kCal
Fett 9 g
Salt 1.64 g
Kolhydrater 60 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden