Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bresaolapasta med tomat och basilika

Kvällens middag bjuder på en fräsch och matig pastarätt med tomat- och basilikafräs och bresaola. Blanda pastan med fräset och toppa med bresaola, kryddig ruccola och gärna nymalen peppar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva purjolöken. Häll olivoljan i stekpannan och rör i purjolöken och pressa i vitlöken. Fräs utan att det tar färg ca 5 minuter.
  3. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna. Låt paprikan rinna av.
  4. Tillsätt basilika, tomater, paprika och vinäger och låt det bli varmt. Krydda med peppar.
  5. Blanda tomatfräset med pastan.
  6. Servera pastan med ruccola och bresaola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • peppar
  • 65 g ruccola
  • 2 förp bresaola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1781 kJ / 425 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept