Pasta puttanesca med bresaola
En traditionell pastarätt från Italien med mild och god bresaola. Med ingredienser som zucchini, tomat och väldoftande vitlök kommer den här rätten garanterat att bli en hit. Riv gärna ner en morot i såsen och servera med ruccola, bresaola och härlig mozzarella. Bon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
1/2 zucchini
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (400 g)
1/2 tsk timjan
1 dl tapenade (oliv och kapris)
salt och svartpeppar
1/2 kruka rosmarin
Till servering
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola
140 g bresaola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett26 g
Salt3.4 g
Kolhydrater57 g
Protein22 g
Kommentarer