Pasta puttanesca med bresaola

47
0
Pasta puttanesca med bresaola

En traditionell pastarätt från Italien med mild och god bresaola. Med ingredienser som zucchini, tomat och väldoftande vitlök kommer den här rätten garanterat att bli en hit. Riv gärna ner en morot i såsen och servera med ruccola, bresaola och härlig mozzarella. Bon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Pasta puttanesca med bresaola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna lumaconi)
1
rödlök
1/2
zucchini
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1 dl
vitt matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (400 g)
1/2 tsk
timjan
1 dl
tapenade (oliv och kapris)
-
salt och svartpeppar
1/2
kruka rosmarin

Till servering

2
förp mozzarella (à 125 g)
65 g
rucola
140 g
bresaola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2388 KJ / 571 kCal
Fett 26 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept