Pasta puttanesca med bresaola

Betyg 3.2 av 5.
48 personer har röstat
0
Pasta puttanesca med bresaola

En traditionell pastarätt från Italien med mild och god bresaola. Med ingredienser som zucchini, tomat och väldoftande vitlök kommer den här rätten garanterat att bli en hit. Riv gärna ner en morot i såsen och servera med ruccola, bresaola och härlig mozzarella. Bon appetito!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Pasta puttanesca med bresaola

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna lumaconi)
1   rödlök
1/2   zucchini
2 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
1 dl  vitt matlagningsvin
1   burk körsbärstomater (400 g)
1/2 tsk  timjan
1 dl  tapenade (oliv och kapris)
salt och svartpeppar
1/2   kruka rosmarin

Till servering

2   förp mozzarella (à 125 g)
65 g  rucola
140 g  bresaola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett26 g
Salt3.4 g
Kolhydrater57 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Bresaola e ruccola
Betyg 3.1 av 5.
75 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta pesto med bresaola och mozzarella
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta calabrese med bresaola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med paprikasås och bresaola
Betyg 3.1 av 5.
101 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med ädelostfikon
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga