Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Det här är fiskrätten du ska laga när tiden och inspirationen tryter! Len lax med ett täcke av ingefära och vitlök. På med grädde och skjuts in i ugnen. Avrunda med en skvätt lime och servera med ris, potatis eller bara en fräsch grönsallad. Middagen är klar!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form.
  3. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Fördela vitlök, ingefära och farinsocker på fisken. Krydda med salt. Häll på grädden.
  5. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, eller tills fisken är klar.
  6. Strö på limeskal och pressa över limejuicen.
  7. Servera laxen med ris, potatis eller en grönsallad.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1/2 tsk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av 1/2 lime
  • färskpressad juice av 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2601 kJ / 622 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer