Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära
Det här är fiskrätten du ska laga när tiden och inspirationen tryter! Len lax med ett täcke av ingefära och vitlök. På med grädde och skjuts in i ugnen. Avrunda med en skvätt lime och servera med ris, potatis eller bara en fräsch grönsallad. Middagen är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax (à 125 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk ingefära
1/2 tsk farinsocker
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
rivet skal av 1/2 lime
färskpressad juice av 1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2601 KJ / 622 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blandade i soya, sesamolja och fisksås i grädden och serverade med sallad, ris och kimchi och det blev riktigt gott!
Ellen
2022-04-30Väldigt god lax. Hade kokosmjölk istället (4dl till 4 pers)
Carina
2022-03-27Jag brukar ha i soja, blir det lite mer asiatisk touch på det hela
Mikael
2020-10-06