Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära
![Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89667/cf_259/brattomlax_med_vitlok__lime_och_ingefara.jpg)
Det här är fiskrätten du ska laga när tiden och inspirationen tryter! Len lax med ett täcke av ingefära och vitlök. På med grädde och skjuts in i ugnen. Avrunda med en skvätt lime och servera med ris, potatis eller bara en fräsch grönsallad. Middagen är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
![Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_89667/cf_259/brattomlax_med_vitlok__lime_och_ingefara.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax (à 125 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk ingefära
1/2 tsk farinsocker
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
rivet skal av 1/2 lime
färskpressad juice av 1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2601 KJ / 622 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blandade i soya, sesamolja och fisksås i grädden och serverade med sallad, ris och kimchi och det blev riktigt gott!
Ellen
2022-04-30Väldigt god lax. Hade kokosmjölk istället (4dl till 4 pers)
Carina
2022-03-27Jag brukar ha i soja, blir det lite mer asiatisk touch på det hela
Mikael
2020-10-06