Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Betyg 4.1 av 5.
62 personer har röstat
6
Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Det här är fiskrätten du ska laga när tiden och inspirationen tryter! Len lax med ett täcke av ingefära och vitlök. På med grädde och skjuts in i ugnen. Avrunda med en skvätt lime och servera med ris, potatis eller bara en fräsch grönsallad. Middagen är klar!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar lax (à 125 g)
1   vitlöksklyfta
1 msk  finhackad färsk ingefära
1/2 tsk  farinsocker
1 tsk  salt
2 dl  vispgrädde
rivet skal av 1/2   lime
färskpressad juice av 1/2   lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
62 personer har röstat

Kommentarer

Blandade i soya, sesamolja och fisksås i grädden och serverade med sallad, ris och kimchi och det blev riktigt gott!

Ellen

2022-04-30

Väldigt god lax. Hade kokosmjölk istället (4dl till 4 pers)

Carina

2022-03-27

Jag brukar ha i soja, blir det lite mer asiatisk touch på det hela

Mikael

2020-10-06

Näringsvärde per portion

Energi2601 KJ / 622 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Blå congo med gravad lax och brynt limesmör
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili- och limepiffad varmrökt lax
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tepocherad lax med ingefära
Betyg 3.1 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limegravad lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmröka lax
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga