Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Ananas med marscarponecreme

Lättlagat recept på en fantastiskt god och fruktig efterrätt med ananas och marscarponecreme. Du gör desserten av ananas, lime, mascarpone och farinsocker. Enkelt och utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina anansen.
  2. Skölj limen och riv av skalet på rivjärn.
  3. Pressa ur saften från hälften av limefrukten.
  4. Blanda mascarpone med hälften av limeskalet, limesaft och farinsockret.
  5. Fördela ananasen i glas eller portionsformar. Toppa med mascarponecremen och strö över resten av limeskalet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket djupfryst ananas (à 250 g)
  • rivet skal av 1 lime
  • 1/2 msk färskpressad limejuice (1/2 msk motsvarar juicen av 1/2 lime)
  • 1/2 burk mascarpone (à 250 g)
  • 1 msk farinsocker
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare