Tepocherad lax med ingefära
Att tillaga fisk i vätska är ett skonsamt sätt att få den god och perfekt saftig. Varför inte prova att pochera lax i te? Lägg laxen i starkt grönt eller rött te, smaksätt med ingefära och så skjuts in i mikron i några minuter. Smidigare till vardags kan det knappast bli!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 krm salt
5 cm skivad färsk ingefära
2 dl varmt starkt grönt eller rött te
skivad salladslök till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi979 KJ / 234 kCal
Fett15 g
Salt0.88 g
Kolhydrater2 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gick också utmärkt att köra samma recept i ugnen. Jag körde ca 175 grader och kanske 15 min. God lax men inte så mycket tesmak
Johanna
2021-06-21