Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tepocherad lax med ingefära

Att tillaga fisk i vätska är ett skonsamt sätt att få den god och perfekt saftig. Varför inte prova att pochera lax i te? Lägg laxen i starkt grönt eller rött te, smaksätt med ingefära och så skjuts in i mikron i några minuter. Smidigare till vardags kan det knappast bli!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg laxbitarna i en liten ugnssäker form. Krydda med salt.
  2. Strö över den skivade ingefäran och häll på teet.
  3. Tillaga laxen i 2 minuter på full effekt i mikron. Vänd på laxen och tillaga ytterligare 2 minuter på full effekt.
  4. Strö över salladslök. Servera gärna med basmatiris och sojamajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 2 krm salt
  • 5 cm skivad färsk ingefära
  • 2 dl varmt starkt grönt eller rött te
  • skivad salladslök till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 979 kJ / 234 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept