Tepocherad lax med ingefära

Betyg 3.1 av 5.
57 personer har röstat
1
Tepocherad lax med ingefära

Att tillaga fisk i vätska är ett skonsamt sätt att få den god och perfekt saftig. Varför inte prova att pochera lax i te? Lägg laxen i starkt grönt eller rött te, smaksätt med ingefära och så skjuts in i mikron i några minuter. Smidigare till vardags kan det knappast bli!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Tepocherad lax med ingefära

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 krm salt
5 cm skivad färsk ingefära
2 dl varmt starkt grönt eller rött te
skivad salladslök till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
57 personer har röstat

Kommentar

Gick också utmärkt att köra samma recept i ugnen. Jag körde ca 175 grader och kanske 15 min. God lax men inte så mycket tesmak

Johanna

2021-06-21

Näringsvärde per portion

Energi979 KJ / 234 kCal
Fett15 g
Salt0.88 g
Kolhydrater2 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kallbryggt te
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mintchokladbräck
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad sötpotatis med feta och oliver
Betyg 4.7 av 5.
97 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kamomillkokt pärllök med ostsås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rooibos-te med honung
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga