Tepocherad lax med ingefära

56
1
Tepocherad lax med ingefära

Att tillaga fisk i vätska är ett skonsamt sätt att få den god och perfekt saftig. Varför inte prova att pochera lax i te? Lägg laxen i starkt grönt eller rött te, smaksätt med ingefära och så skjuts in i mikron i några minuter. Smidigare till vardags kan det knappast bli!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Tepocherad lax med ingefära

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 krm salt
5 cm skivad färsk ingefära
2 dl varmt starkt grönt eller rött te
skivad salladslök till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentar

Johanna

2021-06-21

Gick också utmärkt att köra samma recept i ugnen. Jag körde ca 175 grader och kanske 15 min. God lax men inte så mycket tesmak

Näringsvärde per portion

Energi 979 KJ / 234 kCal
Fett 15 g
Salt 88 g
Kolhydrater 2 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Terökt lax
Tekokta ägg
Masala chai
Astrids värmande chai
Bubble tea