Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karamelliserad ananas med citrusglass

Smaskig karamelliserad ananas med lime och apelsinglass. En efterätt som uppskattas av både gammal och ung. Du serverar efterrätten medan ananasen fortfarande är varm.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram glassen ur frysen och låt mjukna i ca 15 minuter.
  2. Skär skalet av ananasen och dela den i 6 klyftor (för 4 port). Skär bort stammen och dela klyftorna i grova bitar.
  3. Smält smöret i en stekpanna och lägg i ananasbitarna. Strö över farinsockret och stek tills sockret har smält och blivit som kolasås.
  4. Skölj limen, apelsinen och citronen noga och riv skalet utan att få med det vita. Blanda citrusskalet med glassen.
  5. Servera glassen genast tillsammans med varm eller ljummen ananas.

För alla 

Glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin istället för smör. Bjud med mjölkfri glass från t ex Oatly eller Tofuline.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller sorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ananas
  • 2 msk smör
  • 3 msk farinsocker
  • rivet skal av 1 lime
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 l vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden