Karamelliserad ananas med citrusglass
Smaskig karamelliserad ananas med lime och apelsinglass. En efterätt som uppskattas av både gammal och ung. Du serverar efterrätten medan ananasen fortfarande är varm.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 ananas
2 msk smör
3 msk farinsocker
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1/2 apelsin
rivet skal av 1/2 citron
1/2 l vaniljglass
För alla
Glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin istället för smör. Bjud med mjölkfri glass från t ex Oatly eller Tofuline.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller sorbet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett21 g
Kommentar
Enkel att göra och väldigt god att äta <3
Zelda linnéa
2016-12-04