Syrlig vintersallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Syrlig vintersallad

Syrlig vintersallad är ett enkelt recept på en god och vacker sallad som passar till kyckling och falafel. Apelsin, spenat och rostade pumpakärnor är nyttiga ingredienser i denna sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsinen med vass kniv. Skär bort hinnor och skal. Skiva och tärna apelsinen.
  2. Blanda med övriga ingredienser strax före servering.
  3. Droppa olivolja och citronjuicen över salladen. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

För alla

Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 apelsiner
  • 2 endiver
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 1/2 dl svarta pumpakärnor gärna rostade (hälsokost)
Smaksätt med
  • olivolja
  • citronjuice
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan