Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Endivsallad med ost

Det här receptet på endivsallad med ost är riktigt smakfullt, krämigt och luxuöst. Du behöver en god mögelost - förslagsvis roquefort - gräddfil, persilja, peppar och endiver. En spännande förrätt eller ett utmärkt tillbehör till en kötträtt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva endiven i 2 cm tjocka skivor. Smula ner osten i en bunke, häll på gräddfilen och rör ihop till en tjock dressing. Grovhacka persiljan.
  2. Vänd ner endivskivorna och persiljan i ostdressingen och låt stå i några minuter. Smaka av med peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 endiver
  • 75 g roquefortost eller liknande mögelost
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 kvistar bladpersilja
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?